8-11-2013

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ
«ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ» ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ


Την απάντηση σε όσους μέμφονται την Ελλάδα για εκτεταμένη διαφθορά και παραοικονομία έδωσε το διεθνές Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, που ανακοίνωσε τη λίστα των 82 χωρών «φορολογικών παραδείσων» και κέντρων παραοικονομίας.

Από την ανακοίνωση του Δικτύου προκύπτει ότι η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, σε αντίθεση με δώδεκα άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ορισμένες από τις οποίες συχνά εμφανίζονται και ως «κατήγοροι» της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η επισήμανση του Διεθνούς Δικτύου ότι η Ελλάδα «γονάτισε» οικονομικά από την φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή μέσω offshore εταιρειών που έχουν την έδρα τους στους «φορολογικούς παραδείσους» και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αποφυγής φορολόγησης που επιτυγχάνεται με τριγωνικές συναλλαγές, μέσω offshore εταιρειών, δίνει τον αγώνα της η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ας σταματήσουν πλέον να παριστάνουν τους κατήγορους χώρες, στην επικράτεια των οποίων δρουν κέντρα διαφθοράς που ξεπλένουν χρήματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Διεθνές Δίκτυο, και τα οποία προέρχονται ακόμη και από το οργανωμένο έγκλημα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1