24-7-2007

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ


Μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις δημοσκοπήσεις, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Επικρατείας κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο που ανταποκρίθηκε με συνέπεια στην υπόσχεση που έδωσε στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του (15/11/2005).

Η νομοθετική ρύθμιση -τόνισε ο κ. Σούρλας- αφορά μια εκκρεμότητα η οποία επί χρόνια ταλάνιζε την πολιτική ζωή του τόπου, αφού δεν υπήρχε κανένα θεσμικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει το αδιάβλητο των δημοσκοπήσεων.

Μέχρι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, οι δημοσκοπήσεις, από πηγή πληροφόρησης μεταβάλλονται σε μηχανισμούς δημιουργίας γεγονότων, προώθησης προσωπικών, κομματικών και οικονομικών συμφερόντων με επιλεγμένες προβολές. Καταστάσεις που πλήττουν το δημοκρατικό μας σύστημα.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Σούρλας μόνιμα και σταθερά με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και δημόσιες τοποθετήσεις ζητούσε επίμονα τη θέσπιση ενός θεσμικού πλαισίου και δεν συμμετείχε ποτέ σε δημόσιες συζητήσεις βάσει των προϊόντων των δημοσκοπήσεων. Ακόμη, εκφράζει την ικανοποίησή του προς την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ομόφωνα αποδέχθηκε την δια της επιστολής του πρόταση (15/11/2005) ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες θέσπισης νομοθετικού πλαισίου και η οποία αφιέρωσε πολλές συνεδριάσεις για τον σκοπό αυτό.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1