25-10-2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ


Την επιβολή πιο αυστηρών νομοθετικών ρυθμίσεων και διοικητικών κυρώσεων, προκειμένου να παταχθεί το νοσηρό φαινόμενο της φοροδιαφυγής μέσω των πλαστών και εικονικών τιμολογίων, ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής , Γιώργος Σούρλας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Σούρλας επισήμανε ότι σύμφωνα και με το Υπουργείο Οικονομικών η έκδοση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων αποτελεί πράγματι μια από τις κυριότερες μορφές φοροδιαφυγής. Παρέθεσε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι βάσει των ελέγχων που διενεργούνταν συνεχώς, κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που εκδίδουν πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία. Συνολικά από το 1998 έως το 2007, είπε, καταγράφηκαν 24.000 επιχειρήσεις με ποσά πλαστών και εικονικών τιμολογίων η αξία των οποίων ανέρχονταν στα 2δισεκατομμυρίων 400χιλιάδων ευρώ.
Η ένταση του φαινομένου αυτού, τόνισε ο κ. Σούρλας μιλώντας στη Βουλή, υπαγορεύει την ανάγκη να ληφθούν δρακόντεια, εξοντωτικά μέτρα. Μόνο έτσι πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα, όταν κάποιοι εξ αυτών των πλαστογράφων και απατεώνων εξοντωθούν, ανεξάρτητα αν είναι κάποιοι τυχοδιώκτες, καιροσκόποι πολίτες, ανεξάρτητα αν είναι μεγιστάνες του πλούτου, αν είναι ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δήλωσε.

Ο κ. Αλογοσκούφης απαντώντας στον κ. Σούρλα ανέφερε ότι είναι σωστές οι παρατηρήσεις του και επιβεβαίωσε πως τα στοιχεία που ανέφερε ο Αντιπρόεδρος είναι πραγματικά. Επισήμανε ότι εντείνονται οι έλεγχοι και αυτό προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό των συλληφθέντων για φοροδιαφυγή με πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, μέσα στο 2006. Τόνισε επίσης ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο και θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πάταξης του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1