29-7-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»


Την αντιμετώπιση των ζητημάτων που άπτονται της θωράκισης των κομμάτων και των πολιτικών από το «πολιτικό χρήμα» πρόκειται να αναλάβει η διακομματική Επιτροπή Ελέγχου, τη σύσταση της οποίας ζήτησε ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.

Αυτή την απάντηση έλαβε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας, από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, έπειτα από σχετικό ερώτημα που κατέθεσε.

Ειδικότερα στην ερώτηση ο Γ. Σούρλας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενώ πέρασαν 44 χρόνια από τότε που άρχισε να ισχύει το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων, παρά τις επανειλημμένες τροποποιήσεις, το νομοθετικό πλαίσιο παραμένει διαβλητό, ανεπαρκές και αναποτελεσματικό. Το γεγονός και μόνο ότι ελέγχοντες τα οικονομικά των κομμάτων και των πολιτικών είναι και ελεγχόμενοι καθιστά το σύστημα αναξιόπιστο».

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ρωτά αν για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης η κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπει: Τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου του «πολιτικού χρήματος» η οποία θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και πέντε μέλη του Ελεγκτικού Συμβουλίου που θα ορίζονται δια κλήρου, τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής και τον Πρόεδρο του Συνηγόρου του Πολίτη και θα ελέγχει:
α) τα οικονομικά των Πολιτικών Κομμάτων, των Βουλευτών, αλλά και τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων Βουλευτών,
β) το «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων συμπεριλαμβανομένων και των Νομαρχών και των Δημάρχων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1