5-9-2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη, διαβίβασε ο Γ.Γ. Διαφάνειας κ. Γεώργιος Σούρλας, στοιχεία που αναφέρονται σε αποκαλύψεις και καταγγελίες σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA στα κεντρικά δελτία ειδήσεων στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.

Ο Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι:

«Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται να προστεθούν και να επιβεβαιώσουν τα όσα κατέθεσα στον κ. Πεπόνη στις 19-4-2012 για την νοθεία των καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και το λαθρεμπόριο.

Η δράση των κυκλωμάτων αυτών, πέραν των άλλων επιπτώσεων, προκαλεί απώλεια εσόδων στο δημόσιο που ξεπερνά τα 3 δις το χρόνο και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική περίοδο που δοκιμάζεται η οικονομία της χώρας και οι φορολογικές επιβαρύνσεις των πολιτών είναι δυσβάσταχτες.

Άλλωστε στις καταγγελίες αυτές περί λαθρεμπορίου καυσίμων αναφέρθηκε στη Βουλή στις 13 Ιανουαρίου και ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: "το λαθρεμπόριο δεν είναι μόνο πηγή υστέρησης εσόδων του προϋπολογισμού αλλά πληγή στο κράτος δικαίου αφού λειτουργεί σε βάρος της νομιμότητας. Παράλληλα συνιστά κραυγαλέο πρόβλημα κοινωνικής αδικίας διότι κάποιοι επιτήδειοι πλουτίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου."

Ο κ. Παπαδήμος πρότεινε τότε σειρά μέτρων τα οποία αξίζει να διερευνηθεί αν και κατά πόσο υλοποιήθηκαν τελικά στην πράξη».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1