28-11-2012

Δηλώσεις Σούρλα για την πάταξη της διαφθοράς


Μετά το πέρας της Ημερίδας για την καταπολέμηση της διαφθοράς που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γ. Σούρλας δήλωσε:

«Οι διαπιστώσεις οι προτάσεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την συζήτηση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς θα συμβάλλουν καθοριστικά στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης που εκπονεί η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συντεταγμένα με όλες μας τις δυνάμεις τοποθετημένες πάνω σε μια ενιαία και σύγχρονη οργανωτική βάση, προχωρούμε στην πάταξη των κυκλωμάτων της διαφθοράς, στην κάθαρση και στην εμπέδωση της διαφάνειας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της δημοκρατίας.

Πολιτική βούληση και διαφθορά δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Άλλωστε όταν υπάρχει διαφθορά και μάλιστα εκτεταμένη δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

Είτε οι πολιτικοί ηγέτες δεν έχουν επίγνωση των ευθυνών, συναίσθηση των επιπτώσεων από την διαφθορά και άρα είναι ανεπαρκείς και ακατάλληλοι να κυβερνήσουν.

Είτε είναι δέσμιοι συμφερόντων και κυκλωμάτων τα οποία καθορίζουν την παθητική τους στάση απέναντι στην διαφθορά και την διαπλοκή.

Σήμερα με εκπεφρασμένη και έμπρακτα αποδεδειγμένη την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μετωπικά με τους διαπλεκόμενους τους απατεώνες και τους επίορκους με όπλο την διαφάνεια.

Άλλωστε όπως είπε εχθές και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: «δεν μπορείς να σταματήσεις το πάρτι των τρωκτικών αν δεν έχεις διαφάνεια».

Θα αγωνιστούμε για να βγει η Ελλάδα από την επιτήρηση, να ανατάξουμε την βαριά κατάσταση που υπάρχει, και να κατατάξουμε την χώρα μας στη θέση που της αξίζει από την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1