23-8-2012

Επίσκεψη του κ. Γ. Σούρλα,
Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευ. Μειμαράκη


Ο κ. Γ. Σούρλας, Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισκέφθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ε. Μειμαράκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα αρμοδιοτήτων του, μεταξύ των οποίων και για τη συγκρότηση της επιτροπής που προβλέπει ο ν. 4065/2012, ώστε να προωθηθεί η διαδικασία «επανελέγχου ή και αρχικού ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ετών 1974 έως και 2012 των εν ζωή ευρισκόμενων πολιτικών (κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών) που διετέλεσαν ή διατελούν, από το έτος 1974 έως και το 2012 Πρωθυπουργοί, Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί Κυβερνήσεων, καθώς και των συζύγων και των ανηλίκων τέκνων τους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μειμαράκης, από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Σούρλα ότι η επιτροπή έχει ήδη συγκροτηθεί και επισπεύδονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νόμου.

Αμέσως μετά, ο κ. Σούρλας σε δηλώσεις του εξήρε την ευαισθησία και την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Βουλής να συμβάλλει και αυτός στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου που είναι η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας και τόνισε ότι για το σκοπό αυτό θα βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1