12-9-2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κ. Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το θέμα της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων μετά την σημερινή συνάντηση του Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σούρλα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη.

Ο κ. Γ. Σούρλας έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών το θέμα της προώθησης σχεδίου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το κύρος και η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Στυλιανίδη, ότι προχωρούν όλες οι διαδικασίες ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη νομοθετικού πλαισίου για την διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

Παράλληλα ο κ. Γ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προτεραιότητα που βάζει το Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά την εκπόνηση σχεδίου νόμου πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα αφού, όπως τόνισε, το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο στα οικονομικά των κομμάτων είναι παράγοντας εξυγίανσης του πολιτικού μας συστήματος, ώστε η Ελλάδα να βγει το συντομότερο δυνατόν από την επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα διαφάνειας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1