1/8/2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»


Έστω και μετά από 45 χρόνια που εφαρμόζεται το «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών προσώπων, πρέπει να τεθεί τέλος σε ένα νομοθετικό πλαίσιο ανεπαρκές, διάτρητο και αναποτελεσματικό, παρά τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις που ανέρχονται σε οκτώ.

Εκθέτει την τιμή του πολιτικού κόσμου και δίνει αφορμές για μειωτικές επιθέσεις όσον αφορά τη διαχείριση προσωπικών οικονομικών υποθέσεων των πολιτικών, ενώ οι υπαινιγμοί είναι βαρύτατοι για ύποπτες συναλλαγές που σπιλώνουν την τιμή των μελών του Κοινοβουλίου.

Είναι «ώρα ευθύνης» για τη Νέα Δημοκρατία να υλοποιήσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες με συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου του πολιτικού χρήματος η οποία θα λειτουργεί με τη μορφή Ανεξάρτητης Αρχής.

Αυτή η νέα Ανεξάρτητη Αρχή θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και πέντε μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα ορίζονται δια κλήρου, τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής και τον Πρόεδρο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή θα ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων, των Βουλευτών, τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων Βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων. Με αυτό τον τρόπο δεν θα συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς οι ελέγχοντες να είναι και ελεγχόμενοι και το σύστημα θα καταστεί αδιάβλητο και διαφανές.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1