20-08-2013

Συνάντηση Γ. Σούρλα με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ για τον 902

Μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Λασκαρίδη και ενημέρωσή του για την υπόθεση της μεταβίβασης του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, δήλωσε:

«Το ΕΣΡ εξετάζει όλα τα στοιχεία σχετικά με τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το πόθεν έσχες για το τίμημα των 3.700.000 € που συμφωνήθηκε να καταβάλει η αγοράστρια εταιρεία για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.», 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM. Εκλήθησαν οι αγοραστές του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902 προκειμένου να ενημερώσουν το ΕΣΡ για όλα τα στοιχεία που αφορούν στη μεταβίβαση των μετοχών αυτών, ενώ έχουν ήδη οριστεί τόσο ο οικονομικός όσο και ο νομικός σύμβουλος του ΕΣΡ που ερευνούν την υπόθεση αυτή. Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου το ΕΣΡ θα αποφασίσει για το αν θα εγκρίνει τη μεταβίβαση αυτή ή όχι».

Με ενδιαφέρον, τόνισε ο κ. Σούρλας, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε όλα τα ζητήματα που τίθενται και απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως για παράδειγμα αν έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές σε offshore εταιρεία, ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα-αγοραστές και το πόθεν έσχες των χρημάτων που διατέθηκαν για την αγορά. Και είναι απαραίτητα όλα αυτά γιατί το μεγάλο ζητούμενο για τους πολίτες είναι η διαφάνεια.

 

 
FacebookTwitter

01-9999ff

footer1