18-10-2004

Γ. Σούρλας: Κατάργηση επτά νόμων του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την διαπλοκή και την διαφθορά


Παρουσία βουλευτών, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Νομάρχη, του Δημάρχου Λάρισας, εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και πλήθους κόσμου ο κ. Σούρλας, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας, αναφέρθηκε στον ιδρυτή και τους άλλους ηγέτες της παράταξης που δίδαξαν πολιτικό ήθος, αγωνιστικότητα και συνέπεια.

Ιδιαίτερα, τόνισε «τιμούμε τους αγωνιστές της Ν.Δ. που 30 χρόνια στάθηκαν στις επάλξεις ανυποχώρητοι και ασυμβίβαστοι. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η παράταξή μας και ο καθένας ξεχωριστά προτάξαμε το εθνικό συμφέρον απ' όποια θέση κι αν μας έδωσε ο ελληνικός λαός, σταθήκαμε δημιουργικά. Είμαστε η παράταξη που πρωτοστάτησε στην εθνική ομοψυχία, στην διεύρυνση της Δημοκρατίας με την νομιμοποίηση όλων των κομμάτων και στην ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν παραγνωρίζουμε την συμβολή και των άλλων πολιτικών δυνάμεων σ΄ αυτή την πορεία, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. με τις αρχές που υπηρετεί, τις ιστορικές επιλογές και τον πολιτικό ρεαλισμό αποτέλεσε τη στέρεη βάση για την ανοδική πορεία της Ελλάδος».

Στην συνέχεια ο κ. Σούρλας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, της διαφθοράς, και στην επιβολή της διαφάνειας. Μας κατηγορούν, είπε, «για ασυνέπεια και ότι δεν προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην αντιμετώπιση της διαπλοκής. Γι' αυτό επιβάλλεται να θυμίσουμε ότι η Ν.Δ. υποσχέθηκε την κατάργηση επτά νόμων του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την διαπλοκή και την διαφθορά. Και αυτοί οι νόμοι είναι:

- ο Ν.2172/1993, για την μετατροπή του αδικήματος της απιστίας από κακούργημα σε πλημμέλημα

- ο Ν.2576/1998, που προέβλεπε την εισαγωγή του 'Μαθηματικού Τύπου' για την ανάθεση δημοσίων έργων

- ο Ν.2446/1996, που προβλέπει την κατά παρέκκλιση από την κείμενη νομοθεσία σύναψη προγραμματικών συμφωνιών των ΔΕΚΟ

- ο Ν.2522/1997, που προβλέπει την αποζημίωση αδικηθέντων σε διαγωνισμούς αναθέσεων έργων προμηθειών κτλ., χωρίς όμως να ακυρώνεται ο παράνομος διαγωνισμός!

- ο Ν.2843/2000, με τον οποίο αφαιρέθηκε από την εισαγγελική αρχή η δυνατότητα διενέργειας για πιθανολογούμενα χρηματιστηριακά αδικήματα

- ο Ν.2940/2001, με τον οποίο καθιερώθηκε απροκάλυπτο ολιγοπώλιο στο χώρο των κατασκευαστικών επιχειρήσεων

- ο Ν.3021/2002, για την δυνατότητα του 'βασικού μετόχου' επιχειρήσεως Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να συνάπτει συμβάσεις με το Δημόσιο

Σ' αυτό το χρονικό διάστημα κατήργησε ήδη δύο νόμους και προχωρά άμεσα στην κατάργηση του νόμου περί 'βασικού μετόχου'».

Γνωρίζουμε, κατέληξε ο κ. Σούρλας ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος, αλλά πιστεύουμε ότι θα έχουμε την συμπαράσταση όλων εκείνων που θέλουν να κυβερνούν οι εκπρόσωποί τους και όχι τα οικονομικά συμφέροντα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1