29/10/2005

Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΤΑΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ – Δ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Το θέμα της μεγάλης απάτης στο  Ταμείο Εμπόρων (ΤΑΕ) Μαγνησίας και η προοπτική αντιμετώπισης των σοβαρότατων προβλημάτων που αυτό δημιούργησε στους ασφαλισμένους αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε επικοινωνία που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας με το Γ.Γ. του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Δ. Κωστόπουλο.

Ο κ. Γενικός διαβεβαίωσε κατ' αρχήν τον κ. Σούρλα ότι θα εξασφαλισθεί η συνέχεια της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους με οποιαδήποτε διοικητική η νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα συμφώνησε ότι ουδεμία ευθύνη έχουν οι ασφαλισμένοι για την οικονομική αυτή ατασθαλία και επομένως δεν πρόκειται αυτοί να έχουν κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Ο κ. Κωστόπουλος γνωστοποίησε στον κ.Σούρλα ότι αύριο Δευτέρα θα έρθει στο Βόλο ο Πρόεδρος του ΤΑΕ συνοδευόμενους από πέντε Επιθεωρητές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στη συνέχεια,ανάλογα με τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα που θα διεξαχθούν ,αν κριθεί απαραίτητο θα επισκεφθεί και ο ίδιος το Βόλο .

Προέκυψε τέλος ότι, παρ' ότι είχε λήξει το όριο ηλικίας, παρετάθη η θητεία του φερόμενου ως δράστη της απάτης υπαλλήλου -επιμελητή του ΤΑΕ γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και συγκεκριμένα ποιοι από την Διοίκηση του Ταμείου έχουν την ευθύνη για την παράταση αυτή και αν εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1