30/1/2010

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ «ΕΠΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ενόψει της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για την διαφάνεια με πρωτοβουλία του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο Γ. Σούρλας, με την ιδιότητά του ως συμβούλου του προέδρου για θέματα διαφάνειας, είχε μία σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Κούρτη, με την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κοτζαμάνη υπεύθυνο για το «πόθεν έσχες», με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή, με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γκρόζο πρόεδρο της επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και με τον κ. Μπακούρη πρόεδρο του γραφείου Διεθνούς Διαφάνειας στην Ελλάδα.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι, από την ενημέρωση που είχε ως προς την έκταση του φαινομένου της διαφθοράς και της διαπλοκής, προέκυψε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και επιτακτική προβάλλει η ανάγκη συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων για να καταστεί η διαφάνεια πρωταρχικής σημασίας για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου και την αντιμετώπιση όλων αυτών των νοσηρών φαινομένων που ταλανίζουν την κοινωνία και απειλούν το πολιτικό σύστημα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1