12/2/2010

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΔ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ

2011-02-17-paratiritirio-diafaneias

Με συντονιστή τον Σύμβουλο του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά για θέματα Διαφάνειας, πρώην Υπουργό και πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής, Γεώργιο Σούρλα συγκροτείται παρατηρητήριο διαφάνειας στη Νέα Δημοκρατία.

Η διαφθορά και η διαπλοκή αποτελούν τα πλέον νοσηρά φαινόμενα. Φθείρουν συνειδήσεις και ηθικές αρχές, επιφέρουν σοβαρά πλήγματα στην οικονομία, την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την πολιτική, την δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση, την αξιοκρατία και απειλούν το πολιτικό σύστημα με κατάρρευση. Η ραγδαία εξάπλωσή τους στην καθημερινότητα απειλεί να διαφθείρει ακόμη και τους δυνητικά έντιμους πολίτες. Αξίες όπως το φιλότιμο, η ευσυνειδησία, η καλή προαίρεση, και η εμπιστοσύνη που στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό δεν πρέπει να χαθούν.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
- Υιοθετεί σταθερή και αταλάντευτη στάση απέναντι στη διαφθορά. Στάση με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις βασισμένες σε αξίες και αρχές απέναντι στους λαϊκισμούς της σκοπιμότητας και τις όποιες εξαγγελίες δημιουργίας εντυπώσεων.
- Έχει σαφείς θέσεις και προτάσεις στηριγμένες σε έρευνες και συμπεράσματα ανεξάρτητων φορέων και οργανισμών, με εφαρμόσιμους στόχους στο κόμμα, στην πολιτική ζωή, στην κοινωνία. Δεν έχει τίποτα να κρύψει και τίποτα να φοβηθεί.
- Ενδιαφέρεται και ασχολείται έμπρακτα με το φαινόμενο της διαφθοράς. Ενημερώνει την κοινωνία για τα ευρήματά της και αφουγκράζεται διαρκώς τον σφυγμό της. Ελέγχει την κυβέρνηση και καταγγέλλει την ασυνέπειά της στις δεσμεύσεις της περί τήρησης της διαφάνειας.
- Στηρίζει τους θεσμούς, στηρίζει τον πολίτη, ακούει τη γνώμη του, στηρίζει την διαφάνεια παντού. Το κάνει έμπρακτα, ιδρύοντας το Παρατηρητήριο Διαφάνειας.

Ένα Παρατηρητήριο μέσα από το οποίο η Νέα Δημοκρατία:

• Θα προσφέρει βήμα στον πολίτη να εκφραστεί μέσα στα όρια της ευπρέπειας. Θα τον ακούει, θα καταγράφει και θα αξιοποιεί τις απόψεις του που συνεισφέρουν εποικοδομητικά στην προσπάθεια για διάδοση και εμπέδωση της διαφάνειας.
• Θα ελέγχει την κυβέρνηση ως προς τη διαφάνεια που επικαλείται, τόσο στα μεγάλα ζητήματα όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη
• Θα επισημαίνει τα λάθη και τις εκτροπές της κυβέρνησης και των οργάνων της από τους κανόνες διαφάνειας
• Θα καταγράφει και θα παρουσιάζει έρευνες, μέτρα, απόψεις ελληνικών και διεθνών οργάνων και θεσμοθετημένων φορέων που μελετούν τη διαφθορά, ιδιαίτερα όταν στις έρευνές τους περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
• Θα ενημερώνει την κοινή γνώμη για θέματα διαφάνειας που αφορούν και ενδιαφέρουν την κοινωνία σαν σύνολο και τους πολίτες σαν άτομα

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1