4-2-2015

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΟΧΑΡΗ


Από την απάντηση του κ. Θεοχάρη για τη διαγραφή φόρων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, προκύπτει ότι:

Δεν πρέπει να εφαρμόζεται ένας Νόμος όταν πλήττονται ορισμένα συμφέροντα. Αυτή την άποψη διατύπωσε λέγοντας ότι αν εφαρμοζόταν ο Νόμος, τον οποίο προσπάθησε αδόκιμα να τροποποιήσει με εγκύκλιο, θα έπρεπε να επιβληθούν πρόστιμα σε δύο διυλιστήρια που θα ξεπερνούσαν την αξία των ιδίων επιχειρήσεων και συνεπώς θα έκλειναν.

Δεν έδειξε όμως την ίδια ευαισθησία και ενδιαφέρον σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεων που έκλεισαν επί των ημερών του, επειδή δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Φορολογικού Νόμου.

Για πρώτη φορά ομολογεί, έστω και εμμέσως, ότι η εγκύκλιός του αφορούσε στη διαγραφή φόρων και προστίμων εκατομμυρίων ίσως και δις ευρώ, αφού ισχυρίζεται ότι αν εισπράττονταν θα προκαλούσαν το κλείσιμο δύο διυλιστηρίων!

Αμφισβητεί τους θεσμούς, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι οι τριγωνικές συναλλαγές είχαν οριστεί στο Νόμο 3842/2010 με λάθος τρόπο! Και ήρθε, με εγκύκλιό του που δεν παράγει δίκαιο, να αμφισβητήσει το Νομοθετικό Σώμα που είχε προχωρήσει τότε σε ρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αμαρτωλό καθεστώς των τριγωνικών συναλλαγών μέσω off shore εταιρειών!

Αντιπαρέρχομαι τους υπαινιγμούς και τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου, είμαι όμως υποχρεωμένος, για την ενημέρωση των πολιτών, να θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα:

Είναι γεγονός ότι το Β΄ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα, κατόπιν ερωτήματός σας, με την υπ' αρ. 50/2014 Γνωμοδότησή του, ότι η εγκύκλιός σας ερχόταν σε αντίθεση με τις κείμενες διατάξεις;

Είναι γεγονός ότι η Γνωμοδότηση αυτή εστάλη για θεώρηση και δεν τη θεωρήσατε;

Είναι γεγονός ότι στις 7.3.2014, με έγγραφό σας προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ανακαλέσατε το έγγραφο ερώτημά σας επί του οποίου προκλήθηκε η παραπάνω Γνωμοδότηση;

Πολλά άλλα ερωτήματα υπάρχουν, αλλά θα ήταν καλύτερο να διερευνηθούν από αρμόδιες Αρχές.

tube 2015 02 03 diagrafi xrewn offshore etairiwn

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1