19-6-2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΣΟΥΡΛΑ
Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ


«Το έργο που επιτελεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκ των πραγμάτων βρίσκεται στον πυρήνα του εκσυγχρονισμού και της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος και είναι σημαντικό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Προωθεί εθνικές πολιτικές αποτελεσματικής και υπεύθυνης διακυβέρνησης με θεσμούς και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τους πολίτες, προωθούν τη διαφάνεια και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς που είναι το μεγάλο και πρωταρχικής σημασίας ζήτημα μέσα στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Θέτει τις βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η διοικητική μεταρρύθμιση.

Είναι ορατά πλέον τα αποτελέσματα της καταπολέμησης της χρονοβόρας και αντιπαραγωγικής γραφειοκρατίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται η κατάργηση των συστημάτων αδειοδοτήσεων, ξεκινώντας από 25 διαδικασίες αδειοδότησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η επιβολή διαδικασιών για την αναβάθμιση και ενίσχυση ελεγκτικών συστημάτων για τη λειτουργία του δημοσίου με αξιοκρατία και διαφάνεια, καθώς και η επίσπευση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός είναι η δημιουργία του νέου προγράμματος «Διαύγεια» με την οποία ενισχύεται ένας κεντρικός θεσμός αυτός της Διαφάνειας, τον οποίο χρειάζεται η χώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά που η αμφισβήτηση της έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή της χώρας».

«Όπως μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι θα προχωρήσουμε για να πετύχουμε το εθνικό καθήκον που έθεσε ο Πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας», κατέληξε ο Γ. Σούρλας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1