ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΛΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

 

book-kentavroi-mockupΗ έρευνα για τη συλλογή της πλήρους φωτογραφικής τεκμηρίωσης των Κενταύρων στο Διαδίκτυο, αποτελεί την μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν την ύπαρξη περίπου 5,5 εκατομμυρίων πάσης φύσεως αναφορών στο διαδίκτυο σχετικά με τους Κένταυρους, ενώ μόνο οι φωτογραφίες τους που υπάρχουν, ξεπερνούν τις 200.000!

Η παρουσία των Κένταυρων στο μύθο, θεωρείται συμβολική της πολιτισμικής ανάγκης να καθιερωθεί -να επανακαθιερωθεί μάλλον- η κυριαρχία σε αυτό που οι Έλληνες της αρχαιότητας αντιλαμβάνονταν ως δική τους σφαίρα επιρροής. Οι ελληνικοί ήρωες έπρεπε να καθιερώσουν την παρουσία του πολιτισμού τους σε έναν ευρύτερο κόσμο και αυτό το κατόρθωναν τυπικά δαμάζοντας μυθικά ή υπερφυσικά πλάσματα.
 
Οι Κένταυροι του Πηλίου, απαντώνται σε όλα σχεδόν τα μήκη και τα πλάτη της γης και σε όλες τις εποχές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στα αρχαία χρόνια, η ευρεία διασπορά τους, ως όνομα και ως απεικόνιση είναι αποδεικτική της διάχυσης της γνώσης του μύθου τους και αποτυπώνεται σε όλες τις γνωστές τότε μορφές τέχνης.
 
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια η ποικιλία των μορφών τέχνης εξακολουθεί να είναι μεγάλη, όπως και οι τεχνικές απεικόνισης, που εν τω μεταξύ εμπλουτίστηκαν και από τις πιο σύγχρονες.
 
Στη σημερινή εποχή οι απεικονίσεις αυξάνονται ευθέως ανάλογα με την αύξηση των μέσων έκφρασης των καλλιτεχνών και ακολουθούν τη φαντασία τους ως προς τις αποδιδόμενες στους Κενταύρους ιδιότητες, χαρακτηριστικά και συμπεριφορές, με αποτέλεσμα πολύ συχνά την υπερβολή ή ακόμα και την εκτροπή από τα αρχικά χαρακτηριστικά.
 
 
 
 
FacebookTwitter

01-9999ff

footer1