11/2/2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ


Κατά την συνάντηση που είχε προχθές ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπαγιάτη συζητήθηκε το θέμα της προσθήκης του ονόματος του Ρήγα Βελεστινλή στον τίτλο του Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για μία εκκρεμότητα από το 1997 όταν η τότε Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου μετά από πρόταση του κ. Σούρλα και της τότε Δημοτικής Αρχής Βελεστίνου απεφάσισε την προσθήκη στον τίτλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του ονόματος του Ρήγα Βελεστινλή, προκειμένου να αποδοθεί η επιβαλλόμενη τιμή στον μεγάλο Εθνομάρτυρα. Η απόφαση αυτή είχε δημοσιευτεί στο υπ' αριθμ. 1482 ΦΕΚ, τεύχος Β, την 21 Ιουλίου 1999.

Ο κ. Σούρλας τόνισε ότι για λόγους συνέπειας και εθνικού καθήκοντος αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι φέτος γιορτάζονται τα 250 χρόνια του Ρήγα επιβάλλεται να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή η παραπάνω απόφαση.

Ο Πρύτανης κ. Μπαγιάτης διαβεβαίωσε τον κ. Σούρλα ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή της. Έτσι όπου αναγράφεται ο τίτλος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα προστεθεί και η ένδειξη «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ».

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τον Πρύτανη γιατί, έστω και μετά από τόσα χρόνια, ικανοποιείται ένα δίκαιο και καθολικό αίτημα και αποδίδεται η δέουσα τιμή στην μεγάλη αυτή ιστορική φυσιογνωμία του τόπου μας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1