3/9/2008

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ


Την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού ζητάει επειγόντως με επιστολή του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων υποδομής των Μεσογειακών Αγώνων και ιδιαίτερα του Μεσογειακού χωριού.

Αναφέρεται στις ανησυχίες που είχε εκφράσει δημόσια κατά την πανηγυρική εκδήλωση της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων στις οποίες μάλιστα επανήλθε αργότερα με επιστολή του προς το Προεδρείο τις Επιτροπής.

Η νέα παρέμβαση του κ. Σούρλα προς το Υπ. Πολιτισμού εκπορεύτηκε:

α. Από την διαπίστωση ότι δεν ελήφθη σοβαρά υπόψιν η προειδοποίηση που έγινε προς στους αρμοδίους φορείς τον περασμένο Ιανουάριο από την ΙΓ Eφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που τους είχε ενημερώσει (Αριθ. Πρωτ. 194/21/01/2008) ότι «η τυχόν εγκατάσταση του Μεσογειακού Χωριού στην προτεινόμενη περιοχή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους δύο κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στο άμεσο περιβάλλον τους, αλλά και το ίδιο το έργο, λόγω της μεγάλης κλίμακός του, θα αντιμετωπίσει πιθανόν ανυπέρβλητα εμπόδια και καθυστερήσεις από τυχόν αποκάλυψη αρχαιοτήτων. Ως εκ τούτου προτείνουμε να αποφευχθεί η χωροθέτηση του Μεσογειακού Χωριού στην ανωτέρω περιοχή»

β. Από το χθεσινό έγγραφο του Δήμου Αισωνίας προς το Προεδρείο της Οργανωτικής Επιτροπής με το οποίο εκφράζεται η βαθύτατη ανησυχία του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθυστέρηση έναρξης των διαδικασιών κατασκευής του Μεσογειακού χωριού.

Από όλα τα παραπάνω, τονίζει ο κ. Σούρλας στην επιστολή του, επιτείνονται οι ανησυχίες για το χρονοδιάγραμμα των έργων υποδομής και ιδιαίτερα του Μεσογειακού χωριού και επιβάλλεται άμεσα η παρέμβαση τις πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1