13/10/2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Μετά από συζήτηση τριών και πλέον ωρών με θέμα «Ανασυγκρότηση του κόμματος» σε συνάντηση 400 περίπου στελεχών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που έγινε με πρωτοβουλία του π. Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα στο Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ του Βόλου την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση (ψήφισμα):

Εκείνο που προέχει αυτήν την κρίσιμη για την παράταξή μας ώρα είναι η διασφάλιση της ενότητας και η έξοδος από την κρίση το συντομότερο δυνατό.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου επιβάλλεται:

• Η άμεση εκλογή προέδρου όπως ορίζει το καταστατικό και όπως πρότεινε ο πρόεδρος Κ. Καραμανλής έτσι ώστε να μην υπάρξει κενό ηγεσίας, αφού κατά δήλωση του ιδίου, αποχωρεί την 9η Νοεμβρίου.
• Η διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος από τους υποψηφίους αρχηγούς αλλά και από τα επιτελεία τους πρέπει να γίνει στα πλαίσια της ευπρέπειας χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτικούς όρους.
• Αμέσως μετά την εκλογή του προέδρου να αρχίσουν διαδικασίες για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.
• Η οργάνωση τακτικού συνεδρίου ιδεολογικού – προγραμματικού περιεχομένου.
• Ορισμένες καταστατικές αλλαγές, όπως η πρόβλεψη εκλογής αρχηγού από την βάση, όταν αμφισβητείται ο αρχηγός ή, σε περίπτωση παραίτησης, εκλογής νέου αρχηγού.

Κατά την συζήτηση καθολική υπήρξε η απαίτηση να σταματήσουν άμεσα οι ανούσιες δηλώσεις και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών του κόμματος, που σε μερικές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας και δεν εκθέτουν μόνον τα πρόσωπα αυτά αλλά πλήττουν και την παράταξη.

Η ανακοίνωση (ψήφισμα) αυτή να κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Σιούφα, στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Τραγάκη και στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Ζαγορίτη.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1