16/5/2009

Ο Γ. Σούρλας στην συνοικία της Νέας Δημητριάδας


Με τους κατοίκους της Ν. Δημητριάδας συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συνοικιακό Συμβούλιο και τον εξωραϊστικό σύλλογο.

Κατά την συζήτηση αναφέρθηκαν στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και γίνονται όλο και περισσότερο πιεστικά γιατί την ανάπτυξη της περιοχής δεν τη συνοδεύουν τα απαραίτητα έργα.

Άμεσης προτεραιότητας είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της διέλευσης βαρέων οχημάτων που έρχονται από τον Περιφερειακό, από δρόμους όπως είναι η Αλκίππης και η Ηρακλέους. Δρόμοι που δεν έχουν τη απαραίτητη υποδομή με αποτέλεσμα όχι μόνο να είναι ενοχλητικοί για τους κατοίκους αλλά και επικίνδυνοι για τους πεζούς.

Γενικότερα υπάρχουν προβλήματα οδοποιίας ως την ασφαλτόστρωση, τα πεζοδρόμια, την σηματοδότηση, τον επαρκή φωτισμό που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επικίνδυνα, ιδιαιτέρα για του μαθητές.

Ιδιαίτερες επισημάνσεις για την προστασία της Γορίτσας και την αξιοποίηση της ως χώρος περιπάτου και αναψυχής.

Για το πρόβλημα της διέλευσης βαρέων οχημάτων ο κ. Σούρλας ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστεί με ολοκλήρωση των έργων στη σήραγγα και την κατασκευή κόμβου κατά την έξοδο αυτής, που θα παρέχει την δυνατότητα τα σιλοφόρα να μη διέρχονται από τη Ν. Δημητριάδα και να κατευθύνονται απ' ευθείας στο τσιμεντάδικο.

Καταλήγοντας ο κ. Σούρλας τόνισε ότι, όπως τον διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο ανάδοχος του έργου, για την ολοκλήρωση των υποδομών αυτών θα απαιτηθούν 1 μήνας για τη μελέτη και 2 μήνες για την κατασκευή.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1