2-5-2007

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας προς την Εθνική Αντιπροσωπεία για την καθολική αποδοχή και αναγνώριση του έργου του Βολιώτη συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Όσα υπογράμμισε ο κ. Σούρλας για το μεγάλο Έλληνα συνθέτη έλαβαν χώρα κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση «Ιδρύματος Ερευνών Μουσικής Τεχνών και Επιστημών – Ευάγγελου Παπαθανασίου».

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη, η έρευνα, η διάσωση και προώθηση της Ελληνικής Μουσικής από τους αρχαιότατους χρόνους μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένου του μουσικού έργου του ιδρυτού του, καθώς και η έκδοση και κυκλοφορία μουσικών συνθέσεων δι' οιουδήποτε μέσου. Επίσης το Ίδρυμα αυτό θα μελετά τη σχέση της μουσικής με τις άλλες τέχνες, τις επιστήμες, το λόγο και τη φιλοσοφία, τη μουσική έρευνα, αλλά και τη δημιουργία μουσικών εκπαιδευτικών κέντρων, εργαστηρίων και χώρων ηχοληψίας μουσικής.

Επίσης μεταξύ των δραστηριοτήτων του ιδρύματος περιλαμβάνεται η διάθεση μουσικών οργάνων σε σπουδαστές μουσικών σχολών, η διοργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων, συμποσίων, διαλέξεων και επιστημονικών ημερίδων, η λειτουργία μουσείων, ακόμη και η απονομή βραβείων και υποτροφιών.

Ο κ. Σούρλας μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι με τη σύσταση του ιδρύματος αυτού και την ψήφισή του από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η Πολιτεία αναγνωρίζει το έργο του και εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της προσφοράς ενός μεγάλου καλλιτέχνη που με την παγκόσμια αναγνώρισή του τιμά τη γενέτειρα του τη Μαγνησία και τη χώρα μας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1