5/9/2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Ψηφίστηκαν χθες από τη Βουλή οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο συζητούμενο νομοσχέδιο «Οργάνωση και λειτουργία της Ειδικής Αγωγής» με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα που έχουν σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνιστώνται, μεταξύ των άλλων, οργανικές θέσεις των κλάδων ΠΕ 6.1 για νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής και ΠΕ 7.1 για δασκάλους Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα ρυθμίζεται και ο τρόπος με τον οποίον θα γίνεται η πρόσληψη των υποψηφίων στις θέσεις αυτές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας επί μία και πλέον διετία κατέβαλλε συστηματικά και επίμονα πολλές προσπάθειες για να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των αποφοίτων και των φοιτητών, των γονέων τους και των καθηγητών του τμήματος.

Γι' αυτό και σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη μετά τη ψήφιση των προαναφερόμενων διατάξεων, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του γιατί επιτέλους τακτοποιείται μια εκκρεμότητα οκτώ ολόκληρων ετών και δικαιώνεται ο συγκεκριμένος νέος κλάδος των ειδικών εκπαιδευτικών.

Ο κ. Στυλιανίδης μάλιστα διαβεβαίωσε τον κ. Σούρλα ότι, σε πρώτη φάση, ώσπου να γίνει ο μόνιμος διορισμός με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, θα προσληφθούν όλοι οι πτυχιούχοι του τμήματος ως αναπληρωτές.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1