30-7-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟI ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ


Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας έθεσε το θέμα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: με βάση τις τεχνικές και επιστημονικές απόψεις τόσο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και του Ινστιτούτου Φυτοπροστασίας Βόλου η αμυγδαλοκαλλιέργεια στο νομό μας και στον ευρύτερο χώρο της Θεσσαλίας, έχει υποστεί σημαντικές ζημιές με έντονες καρποπτώσεις από την αφορία που αποδίδεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την περίοδο της Άνοιξης.

Ως γνωστό πέρυσι οι αμυγδαλοπαραγωγοί αποζημιώθηκαν. Το γεγονός ότι το πρόβλημα φέτος παρουσιάζεται πιο έντονο εκτιμώ, τονίζει ο κ. Σούρλας ότι είναι δίκαιο να αποζημιωθούν και φέτος οι αμυγδαλοπαπαγωγοί. Άλλωστε σε πολλές περιοχές του νομού μας η αμυγδαλοκαλλιέργεια αποτελεί την μοναδική καλλιέργεια.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟ, ΣΕΣΚΛΟ, ΚΑΝΑΛΙΑ

Για το πρόβλημα αυτό θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ενημερωτικές συγκεντρώσεις για τους αμυγδαλοπαραγωγούς του Νομού μας:
- Στη Νέα Αγχίαλο την Παρασκευή 1-8-08 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
- Στο Σέσκλο την Παρασκευή 1-8-08 και ώρα 21.00 στην πλατεία του χωριού και
- Στα Κανάλια την 2-8-08 Σάββατο και ώρα 20.00 στην πλατεία του χωριού.

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1