12/5/2006

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


Μετά από νέα συνάντηση που είχε ο κ. Σούρλας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπασιάκο και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ν. Κατσαρό στους οποίους έθεσε και πάλι το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμυγδαλοπαραγωγοί Ν. Μαγνησίας από την ακαρπία λόγω καιρικών συνθηκών, απεύθυνε επιστολή προς τους Προέδρους των ΕΑΣ Βόλου και Αλμυρού και προτείνει να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για συζήτηση του θέματος και λήψη αποφάσεων.

Στην επιστολή του ο κ. Σούρλας μεταξύ άλλων αναφέρει:

«... Προκειμένου να γίνει ενημερωτική συζήτηση για την έκταση του προβλήματος της ακαρπίας των αμυγδαλόδεντρων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το οποίο έχει λάβει σοβαρότατες διαστάσεις στο Νομό μας, καθώς και για λήψη απόφασης για τον τρόπο αντιμετώπισής του προτείνω να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη σε τόπο και χρόνο που θα καθοριστεί ύστερα από κοινή συνεννόηση.

Στην σύσκεψη αυτή θα κληθούν να συμμετάσχουν οι Διοικήσεις των ΕΑΣ, οι Διοικήσεις των Αγροτικών Συλλόγων και Αμυγδαλοπαραγωγοί των περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές από την ακαρπία, καθώς και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του ΕΛΓΑ ...»

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1