25-8-2014

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΚΑΘΗΚΟΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ


2014-08-24-kata8esh-stefanou-Trikala

«Οι θυσίες των αγωνιστών για την πατρίδα και οι δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, επιβάλλουν την εθνική ομοψυχία ή έστω τη συνεννόηση», δήλωσε ο Γ. Σούρλας μετά το πέρας της εκδήλωσης για την απελευθέρωση των Τρικάλων, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Το ιερό καθήκον, τόνισε, υπαγορεύει να τιμούμε, να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πατρίδα.

Δεν αρκούν μόνο οι πανηγυρικές, επετειακές εκδηλώσεις χρειάζεται και έμπρακτα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγωνιστών, στις προσδοκίες τους για μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Δυστυχώς δεν πράξαμε το καθήκον μας και με πράξεις και παραλείψεις οδηγήσαμε τη χώρα στη χρεοκοπία και στην εθνική ταπείνωση.

Η πρωτόγνωρη κρίση, υπαγορεύει εθνική ομοψυχία ή έστω συνεννόηση για να σταθεί όρθια η πατρίδα και να βρει το δρόμο της ευημερίας και της προόδου. Αυτό θα επιτευχθεί αν αντιληφθούμε όλοι ότι πρέπει να υποτάξουμε τα ατομικά και κομματικά μας συμφέροντα στα εθνικά.

Δικαίωμα του καθενός είναι να ανήκει σε ένα κόμμα, αλλά όμως πρωτίστως καθήκον είναι να ανήκουμε όλοι στην παράταξη που λέγεται Ελλάδα. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό κατέληξε ο Γ. Σούρλας, ούτε ξέρουν που βρίσκονται, ούτε που πάνε.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1