Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Κίνας, κ. Γιώργος Σούρλας, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Luo Linquan.
Ο κ. Σούρλας πρότεινε στον Κινέζο Πρέσβη την διεξαγωγή δύο Συνεδρίων, ένα στην Αθήνα και ένα στο Πεκίνο, με θέμα «ΕΛΛΑΔΑ- ΚΙΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» που θα έχει ως βασικούς άξονες συζήτησης τον Πολιτισμό, τη Δημοκρατία και το Ολυμπιακό Πνεύμα.
Το Συνέδριο πρόκειται να συνδιοργανωθεί από την ομάδα Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Κογκρέσου της Κίνας, καθώς και από τα Υπουργεία Πολιτισμού των δύο χωρών. Η διεξαγωγή του στην Αθήνα, προσδιορίζεται, χρονικά, στις αρχές καλοκαιριού και θα ακολουθήσει το Συνέδριο στο Πεκίνο που θα διεξαχθεί λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο κ. Luo Linquan, εξέφρασε την ικανοποίηση του και τον ενθουσιασμό του για την πρόταση του Αντιπροέδρου της Βουλής και αφού υπογράμμισε τις δυνατές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, διαβεβαίωσε τον κ. Σούρλα πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για οποιαδήποτε ενέργεια δύναται να συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο Κινέζος Πρέσβης, πρόκειται να συναντηθούν άμεσα προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου, λεπτομερώς την οργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου.