15/2/2006

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

2006-02-15-vouleftes-australias

Σημαντικές επαφές με μέλη της Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας- Ελλάδος είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως επικεφαλής των Ομάδων Φιλίας καθώς και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Τη σύνθεση της αντιπροσωπείας αποτελούσαν οι παρακάτω γερουσιαστές:
• κα Sophie Panopoulos, βουλευτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, Ομοσπονδιακό Μέλος για Indi
• κ. Andrian Barrett, σύμβουλος της κας Sophie Panopoulos
• κ. George Brandis, Γερουσιαστής στο Queensland
• κ. Brett Mason, Γερουσιαστής στο Queenland
• κα Maria Vamvakinou, Βουλευτής Ομοσπονδιακό Μέλος στο Calwell
• κα Linda Kirk, Γερουσιαστής για τη Νότια Αυστραλία

Ο κ. Σούρλας υποδέχθηκε τη διακομματική ομάδα των Αυστραλών βουλευτών οι οποίοι εκπροσωπούν όλα τα Ομοσπονδιακά Κοινοβούλια της Αυστραλίας. Πρόκειται για τους βουλευτές -ορισμένοι είναι και Ελληνικής καταγωγής- Σ. Πανοπούλου. Τζ. Μπράντις, Μπ. Μέησoν, Μ. Βαμβακίνου και Λ. Κίρκ - οι οποίοι του έθεσαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών σε θέματα Παιδείας, πολιτισμού και μορφωτικών ανταλλαγών. Μάλιστα, η Ελληνικής καταγωγής βουλευτής στο Calwell Mαρία Βαμβακινού που είναι παράλληλα και Πρόεδρος σε Επιτροπές Κοινωνικής Πολιτικής και Μετανάστευσης μίλησε για εκσυγχρονισμό στα προγράμματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Αυστραλίας αλλά και την ευρύτερη συνεργασία σε θέματα Παιδείας.

Η Σ. Πανοπούλου - που ήταν επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας των Βουλευτών μετέφερε πρόσκληση στον κ. Σούρλα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αυστρα1ίας να επισκεφθεί το Σίδνευ το Μάρτιο και να παραστεί στην παρέλαση κατά την επέτειο της Εθνικής μας γιορτής.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας αποδέχθηκε την πρόσκληση, μίλησε για τους Ελληνικής καταγωγής υπουργούς στην κυβέρνηση της Αυστραλίας -όπως του υπουργού Ενέργειας Θ. Θεοφάνους - ενώ εξήρε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο εκεί Ελληνισμός για τη στήριξη των Εθνικό)ν μας θεμάτων

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1