20-11-2015

Τιμητική διάκριση στο Γ. Σούρλα για την προσφορά του στη δημόσια υγεία


2015-11-20-timitiki-diakrisi-keelpnoΣε εκδήλωση που οργάνωσε η διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) για την συμπλήρωση 23 χρόνων προσφοράς στην προστασία της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε ο Γ. Σούρλας, που επί υπουργίας του προώθησε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή και ιδρύθηκε αυτός ο πρωτοποριακός οργανισμός.

Οι ομιλητές εξήραν την προσφορά του οργανισμού και παρουσίασαν τα μελλοντικά του σχέδια για την προστασία της δημόσιας υγείας σε συνάρτηση με τα ζητήματα που προκύπτουν από το προσφυγικά ρεύματα.

Ο Γ. Σούρλας αφού ευχαρίστησε τον Καθηγητή Χειρουργικής και Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο για την τιμητική αυτή διάκριση, επισήμανε ότι ο οργανισμός αυτός αποτέλεσε το πρότυπο και για άλλες χώρες, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ειδικών μεταδοτικών λοιμώξεων, AIDS, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, ιογενούς ηπατίτιδας κ.λπ.

Επί υπουργίας του εξίσου σημαντική ήταν, μεταξύ άλλων, και η ίδρυση –την ίδια χρονική περίοδο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. (Οργανισμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών) και του Ε.ΚΕ.ΔΙ. (Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη).

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1