24 εως 27 Μαρτίου 2006

Επίσημη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Γ. Σούρλα στην Αυστραλία

 2006-03-27-australia-1

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας ολοκλήρωσε σήμερα την παραμονή του στο Σύδνεϋ, το οποίο επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Κυρίου Στυλιανού για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της Επετείου της 25ης Μαρτίου, τις οποίες διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο κ. Σούρλας έφθασε στο Σύδνεϋ μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΑΔΕΕ (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού) κ. Δημήτρη Γιάνναρο βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής της Πολιτείας της Μασαχουσέτης αφού είχε επισκεφθεί την Μελβούρνη όπου πραγματοποίησε επαφές με βουλευτές ελληνικής καταγωγής από την Πολιτεία της Βικτώρια και προσωπικότητες από την Ομογένεια.

Σε ομιλία του σε μεγαλειώδη παρέλαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ο κ. Σούρλας τόνισε μεταξύ άλλων τον αγώνα της Ελλάδος για τα εθνικά θέματα, για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, την αποχώρηση του τουρκικού στρατού από τα κατεχόμενα και για να μην υπάρξει καπηλεία της ονομασίας Μακεδονία. Εξάλλου ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου επισήμανε ότι απευθύνει μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας ως εκπρόσωπος ολόκληρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όλης της πολιτικής ηγεσίας. Επίσης ζήτησε από τους ομογενείς πέρα από τις επί μέρους κομματικές και ιδεολογικές τους προτιμήσεις να ανήκουν όλοι μαζί σε μια παράταξη που λέγεται Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψή του στο Σύδνεϋ ο κ. Σούρλας συνάντησε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας John Joseph Aquilina, ο οποίος του προσέφερε γεύμα, στο οποίο παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου κ. David Hawker μαζί με υπουργούς και βουλευτές ελληνικής καταγωγής από την Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κατά την συνάντηση του αυτή ο κ. Σούρλας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ευγνώμων για το γεγονός ότι η Αυστραλία υπήρξε φιλόξενη με τους Έλληνες Ομογενείς και τους παρείχε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να προοδεύσουν εντυπωσιακά.

Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Γιάννη Χατζηστέργο ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κώ γενέτειρα του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη. Κατά την συνάντηση αυτή ο κ. Σούρλας επανέλαβε πρότασή του να γίνεται η ορκωμοσία των φοιτητών ιατρικής ανά τον κόσμο στο Ασκληπιείο στην Κω.

Είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Σύδνεϋ μαζί με τον Γενικό Πρόξενο κ. Ιωάννη Ραπτάκη, ο οποίος και τον συνόδευσε σε όλο το πρόγραμμα των επίσημων συναντήσεών του.

Ο κ. Σούρλας κατά την τελευταία ημέρα της παραμονής του στο Σύδνεϋ είχε εγκάρδια συνάντηση με ομογενείς δημοσιογράφους τους οποίους ενημέρωσε εκτενώς για τις επαφές και εντυπώσεις του στην Αυστραλία αλλά και για ζητήματα καθαρά ελληνικού ενδιαφέροντος.

2006-03-27-australia-2

Τέλος επισκέφθηκε σχολεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ομογένειας.

Κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο του Σύδνεϋ ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Σούρλας δήλωσε ότι από τις επαφές του με την Ομογένεια και τους εκπροσώπους της και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο ο ίδιος αισθάνεται περισσότερο Έλληνας και πολύ περήφανος για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Σχέδιο Προγράμματος Επισκέψεως του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ.Γ. Σούρλα στο Σίδνεϋ (24 - 27 Μαρτίου 2006)
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2006
10.20 Άφιξη από Μελβούρνη με πτήση QF 418- Υποδοχή στο Αεροδρόμιο
11.00 Εθιμοτυπική Επίσκεψη σε Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό
12.30 Υποδοχή στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο από τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής (Speaker of the Legislative Assembly) κ. John Joseph Aquilina
13.00 Γεύμα παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής κ. J. Aquilina
15.00 Περιήγηση στους χώρους του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Ν.Ν.Ο
19.30 Δεξίωση - Δείπνο στην Προξενική Κατοικία προς τιμήν του κ. Αντιπροέδρου
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2006
Πρωινό ελεύθερο - Περιήγηση σε αξιοθέατα πόλεως
14.00 Επίσημο Γεύμα
18.00 Επίσκεψη στα γραφεία της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας
18.30 Ανοικτή Δεξίωση
Κυριακή, 26 Μάρτιος 2006
10.00 Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
13.15 Τρισάγιο και κατάθεση Στεφάνων στο κενοτάφιο της Πόλεως
14.00 Παρέλαση μαθητών
14.45 Εορταστικό πρόγραμμα για την Εθνική Επέτειο
?? Συνάντηση με Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2006
09.30 Επίσκεψη στο Προξενείο - Συνάντηση με Εκπροσώπους ομογενειακών ΜΜΕ
11.00 Επίσκεψη στο Κολέγιο "Αγιοι Πάντες" και στο Γηροκομείο - Γηριατρείο "Βασιλειάς"
13.30 Γεύμα
Απόγευμα ελεύθερο
22.10 Αναχώρηση με πτήση ΕΚ 413

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1