11-1-2006

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χριστόδουλο στη Μονή Πετράκη
στα πλαίσια της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑ.Δ.Ε.Ε.

 2006-01-06-padee-xristodoulos

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας μαζί με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).

Πρόκειται για τον Αντιπρόεδρο της Βουλής του Κονέκτικατ κ. Δημ. Γιάνναρο τον Γερουσιαστή κ. Π. Ραπτάκη, τον Βουλευτή Σουηδίας κ. Νικ. Παπαδόπουλο και τον Υπουργό Ενέργειας στη Βικτόρια της Αυστραλίας κ. Θ. Θεοφάνους.

Το προεδρείο της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. οι οποίοι είναι Βουλευτές Ελληνικής καταγωγής ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για την δράση της Ένωσης τους η οποία αριθμεί 170 μέλη σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή 170 Βουλευτές ελληνικής καταγωγής σε άλλα εθνικά κοινοβούλια. Πολλοί από αυτούς κατέχουν εξέχουσες κοινωνικές θέσεις είναι Υπουργοί, Γερουσιαστές ακόμη και Πρωθυπουργοί.

Κατά την συνάντηση τους με τον κ. Χριστόδουλο συζήτησαν εκτενώς τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των μελών τής ΠΑ.Δ.Ε.Ε. και των Ορθοδόξων Εκκλησιών στις χώρες όπου εκλέγονται.

Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για την ανάδειξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού αλλά και ζητημάτων που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας που είναι και ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος για την ΠΑ.Δ.Ε.Ε. εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι η συνάντηση των βουλευτών με τον Αρχιεπίσκοπο είναι ιστορικής σημασίας γιατί εγκαινιάστηκε η συνεργασία της Ελλαδικής Εκκλησίας με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές που δραστηριοποιούνται στα εθνικά τους κοινοβούλια. Συνεργασία η οποία αναμφίβολα θα συμβάλλει- τόνισε κ. Σούρλας¬ στην προάσπιση και προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων και της ελληνορθόδοξης παράδοσης.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1