9-5-2005

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

 

Από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιώργου Σούρλα , αρμοδίου για την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) –δηλαδή την Ένωση στην οποία μετέχουν οι βουλευτές Ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο – ανακοινώνεται ότι:

Το Σάββατο 28 Μαΐου βουλευτές Ελληνικής καταγωγής από χώρες της Ν.Α Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Αλβανία , τη Ρουμανία , τη Σερβία και τη Βουλγαρία , θα επισκεφθούν τη γενέτειρα του Ρήγα το Βελεστίνο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εμπνευστή της διαβαλκανικής συνεργασίας.
Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται ξενάγηση στο σπίτι του Ρήγα , κατάθεση στεφάνων και εκδηλώσεις που θα οργανώσει ο Δήμος Βελεστίνου.

Η άφιξη στη χώρα μας των βουλευτών των Βαλκανικών χωρών εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα επίσκεψης τους στην Ελλάδα προκειμένου να μετάσχουν σε ημερίδα που οργανώνει η ΠΑΔΕΕ και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Παιδείας για να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή η συνάντηση στην οποία - εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν – θα παρευρίσκεται και ο νέος Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Καλίν Ποπέσκου –Ταριτσάνου ο οποίος είναι Ελληνικής καταγωγής.

Επίσης, θα συζητηθεί η πρόταση του κ. Σούρλα για τη διοργάνωση το 2006 Παγκοσμίου Συνεδρίου με συμμετοχή όλων των βουλευτών Ελληνικής καταγωγής οι οποίοι, ας σημειωθεί, υπερβαίνουν σε αριθμό τους 150, σε όλο τον κόσμο.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1