2-7-2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

2008-07-02-episkepsi-kypro-1
Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια, συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Μεγαλόνησο.

Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος λίγο πριν τη συνάντηση του με τον κ. Σούρλα είχε μόλις ολοκληρώσει τη συνομιλία του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενημέρωσε εκτενώς τον Αντιπρόεδρο της Βουλής για τα αποτελέσματα των συνομιλιών και τις προοπτικές που διαγράφονται για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ως ένα θετικό βήμα προόδου και εξέφρασε την προσδοκία η επόμενη συνάντηση τους, που θα γίνει στις 25 Ιουλίου, να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.

2008-07-02-episkepsi-kypro-2

2008-07-02-episkepsi-kypro-3Ο κ. Σούρλας τόνισε ότι τόσο η Βουλή όσο και η Κυβέρνηση της Ελλάδας συμφωνούν με τους χειρισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευαίσθητο αυτό πρόβλημα και συμπαρίστανται σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του.

Με την ευκαιρία μάλιστα αυτής της συνάντησης προσκάλεσε τον κ. Χριστόφια να επισκεφτεί το Βόλο, πρόσκληση που έγινε δεκτή με ευχαρίστηση.

Τέλος ο κ. Σούρλας συναντήθηκε -μετά από πρόσκληση- με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Μ. Καρογιάν και είχε μαζί του μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο για το κυπριακό ζήτημα όσο και για τη συνεργασία των δύο κοινοβουλίων και ιδιαίτερα με τους βουλευτές ελληνικής καταγωγής που εκλέγονται στα κοινοβούλια ανά τον κόσμο.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1