17-10-2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΤΩΧΟΥΣ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της φτώχειας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Σούρλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη χώρα μας εκτός από τους φτωχούς με την ευρύτερη έννοια υπάρχουν και οι απόλυτα φτωχοί. Βάσει των κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φτωχοί προσδιορίζονται εκείνοι που έχουν εισόδημα μικρότερο του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος και πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 470€ και τετραμελή οικογένεια 990€ το μήνα.

Απόλυτα φτωχοί είναι εκείνοι που δεν διαθέτουν κανένα περιουσιακό στοιχείο και κανένα ή σχεδόν κανένα εισόδημα. Βάσει στοιχείων αυτοί ανέρχονται στις 100.000 και πρόκειται για μοναχικά, ανασφάλιστα άτομα και ζεύγη οικογενειών άνω των 65ετών, απροστάτευτα παιδιά, άτομα που βρίσκονται σε ένδεια και επιδοτούνται κατά περίπτωση και οικονομικά αδυνάτους ανασφάλιστους στους οποίους χορηγούνται βιβλιάρια υγείας. Υπάρχουν, επίσης, περίπου 18 χιλιάδες άτομα που σιτίζονται από την Εκκλησία και από Δήμους.

Είναι προφανές πως οι απόλυτα φτωχοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης , εκ των πραγμάτων βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό, δεν μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα τους, ούτε να απολαύσουν τα αγαθά της σύγχρονης κοινωνίας».

Ο κ. Σούρλας εξήρε την απόφαση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους οικονομικά αδυνάτους και υπογράμμισε ότι προβάλει επιτακτική η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στους απόλυτα φτωχούς.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1