21-10-2004

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. Γ. ΣΟΥΡΛΑ
ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΙΝΕΖΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

2004-10-21 kinezoi dimosiografoi

Συνάντηση με 12 Κινέζους δημοσιογράφους που εκπροσωπούν μεγάλες εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα του Πεκίνου αλλά και άλλων πόλεων της Κίνας, πραγματοποίησε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας στις 21 Οκτωβρίου 2004. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 16 Οκτωβρίου έως 26 Οκτωβρίου 2004, στα πλαίσια του θεσμού ανταλλαγής επ' αμοιβαιότητι φιλοξενίας δημοσιογράφων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας για έβδομη συνεχή χρονιά.

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι που είναι υψηλόβαθμα στελέχη της Πανκινεζικής ΄Ένωσης Δημοσιογράφων έρχονται για 7η φορά στη χώρα μας στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σκοπός της επίσκεψής τους στη Βουλή ήταν η ευρύτερη ενημέρωσή τους για τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας μας, καθώς και για την επιτυχημένη πορεία διοργάνωσης και διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο κ. Σούρλας εκπροσωπώντας την Πρόεδρο της Βουλής, ενημέρωσε τους κορυφαίους Κινέζους δημοσιογράφους με λεπτομέρειες για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, για τη Βουλή, τους συσχετισμούς και τη δύναμη των Κομμάτων.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος των Ομάδων Φιλίας του Κοινοβουλίου, τόνισε στους Κινέζους δημοσιογράφους ότι η πρώτη Ομάδα Φιλίας που θα προσκαλέσει στην Ελλάδα θα είναι η ομάδα Βουλευτών της Κίνας στα πλαίσια της ανταλλαγής επαφών και συνεργασίας.

Επίσης ευχήθηκε στα μέλη της Κινεζικής Αντιπροσωπείας αλλά και στον πρέσβη της Κίνας που έδωσε το παρόν στη συνάντηση αυτή, να διοργανώσουν ακόμα καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Τέλος, ο κ. Σούρλας χάρισε στους Κινέζους δημοσιογράφους την αγγλική έκδοση του «Επιταφίου» του Περικλέους στην οποία εμπεριέχεται και το αρχαιοελληνικό κείμενο.

Στην αντιπροσωπεία Κινέζων δημοσιογράφων συμμετείχαν οι:
1. κ. Liu Gewen επικεφαλής της αντιπροσωπείας, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Liberation Army Daily
2. κ. Zhang Chongyin Δ/ντης στο Tibetan Radio, Film and Television Bureau
3. κ. ZhouBingcheng Δ/ντης της εφημερίδας Study Times
4. κ. Yang Zhisheng Υποδ/ντής της εφημερίδας Legal System Daily
5. κ. Zhu Dajian Aρχισυντάκτης της εφημερίδας Xinmin Evening News
6. κ. Wan Janxing Επικεφαλής Γραφείου Ανάπτυξης και Διοίκησης της Farmers Daily
7. κ. Liu Jiznou Επικεφαλής του παραρτήματος στη Σανγκάη του China Discipline Supervision and Inspection Journal
8. κα. Sun YuoinΑρχισυντάκτρια του περιοδικού China Civil Affairs
9. κ. Li Datong Επικεφαλής τμήματος στην China Youth Daily
10. κα. Jing Yidan Εκφωνήτρια στην China Central Television
11. κ. Fu Yijur Εκδότης της Zhejiang Daily
12. κ. Wang Juyi Επικεφαλής για την Ευρώπη στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του All-China Journalists Association.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1