Ο Γ. Σούρλας για το σχέδιο της Ν.Δ. για αποκατάσταση αδικιών και το χτύπημα της σπατάλης

 

press12 sourlas

Ο Γ. Σούρλας αναφερόμενος στο σχέδιο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα, τονίζει ότι η Ν.Δ. έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά για να δουλέψει πρέπει να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί ολόκληρο, αποφασιστικά και άμεσα. Δεν μπορεί να δουλέψει αυτό το πρόγραμμα τμηματικά, ούτε παρακαλώντας για την εφαρμογή του.

Ο Γ. Σούρλας επισήμανε ότι παρά την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας από εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσημα παραδέχθηκαν στελέχη του, δεν μπορεί ούτε να αγνοούμε ούτε να προσποιούμαστε πως αγνοούμε τις συνθήκες που διαμορφώνονται γύρω μας. 

Ιδιαίτερα τονίζει, πως όσα λάθη και αν έγιναν, δεν πρέπει να επιτρέψουμε η χώρα να γυρίσει πίσω. Πρέπει να πάει μπροστά πάση θυσία.
Τις προτάσεις του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση αποκατάσταση αδικιών και το χτύπημα της σπατάλης παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο:

Το σχέδιο της Ν.Δ.

Τις επόμενες έξη εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα παρουσιαστούν τέσσερα σημαντικά νομοσχέδια:

1ον: Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κλπ.

2ον: Ένα φορολογικό νομοσχέδιο για να αποκτήσουμε πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.

3ον: Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών. Θα περιλαμβάνει μέτρα για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης που παραμένει τεράστια.

4ον ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη: που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς.


Αποκατάσταση αδικιών
1. Θα αποκαταστήσουμε

• τις πολύ χαμηλές συντάξεις
• τα πολυτεκνικά επιδόματα
• την στήριξη στου κτηνοτρόφους.


Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα! Για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή. Οι δανειστές μας έχουν αποδεχθεί ότι, εφ’ όσον δεν θίγονται οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, ανυπάρξουν ισοδύναμα μέτρα μπορούμε να το κάνουμε.


2. Δανειολήπτες: Υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστούν άμεσα, ιδιαίτερα όσοι πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν με λιγότερο εισόδημα ή έχασαν τις δουλειές τους. Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Μπορεί να γίνει αυτό, χωρίς να υποστεί νέο μεγάλο πλήγμα το τραπεζικό σύστημα με το να νομοθετηθεί ρύθμιση για όσους έχουν τέτοιο πρόβλημα, να πληρώνουν για ένα εύλογο διάστημα μόνον τόκους!

3. Ομολογιούχοι που έχασαν αποταμιεύσεις μιας ζωής με το κούρεμα: Πρέπει να αποζημιωθούν! Υπάρχει τρόπος να γίνει με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών. Και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα, όταν πρόκειται για εταιρίες…

Για τα μέτρα του Ιουνίου
Πού θα βρεθούν, λέει, στα μέτρα του Ιουνίου, τα 11 δισεκατομμύρια περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια. Η απάντηση είναι απλή.
Κυρίως από περικοπή σπατάλης. Που υπάρχει άφθονη. Για να σας το πω απλά,

όχι ξανά μείωση μισθών,
• όχι νέοι φόροι και
• όχι νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις,

εφ’ όσον κάνουμε ένα πράγμα που έπρεπε να είχαμε κάνει από την αρχή: Να μειώσουμε τις απίστευτες σπατάλες του κράτους. Αυτό θα κάνουμε!

Χτύπημα της σπατάλης
Δραστηριότητες του δημοσίου, ή ζημιογόνων ΔΕΚΟ που επιβαρύνουν πολύ το φορολογούμενο, ενώ προσφέρουν μικρό ή ελάχιστο δημόσιο όφελος, θα δοθούν άμεσα για ιδιωτικοποίηση. Ό,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, θα ιδιωτικοποιηθεί. Και πολλοί εκφράζουν ενδιαφέρον σήμερα. Γάλλοι, Ρώσοι, Κινέζοι και άλλοι.

Κι ό,τι έλλειμμα μπορεί να κοπεί από ζημιογόνες ΔΕΚΟ θα κοπεί.

Τρένα και αστικές συγκοινωνίες παράγουν έλλειμμα πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο το χρόνο! Θέλω η Ελλάδα να έχει τα καλύτερα τραίνα. Θέλω να έχει τις καλύτερες αστικές συγκοινωνίες. Αλλά με τέτοια ελλείμματα δεν γίνεται δουλειά. Κόμπος που δεν λύνεται κόβεται.

Ασφαλώς τα δίκτυα και οι υποδομές θα μείνουν στα χέρια του δημοσίου. Αλλά η λειτουργία τους μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο. Μιλάω για το σιδηροδρομικό έργο, δηλαδή για τη μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων.

Κι ακόμα, ένα μέρος από την περιουσία του ΟΣΕ μπορεί να αξιοποιηθεί. Ώστε να φέρει επενδύσεις, θέσεις εργασίας και Ανάπτυξη.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο. Οι επενδύσεις στους σιδηροδρόμους είναι εργαλείο ανάπτυξης και για τα λιμάνια και για την προώθηση των εξαγωγών.

Έτσι θα μειωθεί δραστικά και το έλλειμμα του ΟΣΕ, τουλάχιστον στο μισό. Ενώ αν αναδιαρθρώσουμε τις υπόλοιπες συγκοινωνίες θα εξαλείψουμε και τα δικά τους ελλείμματα.

Όταν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ ή αξιοποίηση περιουσίας ΔΕΚΟ, δεν εννοούμε εκποίηση παραγωγικών μονάδων όσο-όσο.

Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε «για ένα κομμάτι ψωμί» μονάδες της ΔΕΗ, επιλεγμένες μάλιστα με κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια. Εδώ είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος…

Το είπα και πέρσι από το χώρο αυτό, το επαναλαμβάνω και σήμερα: η ιδιωτικοποίηση ιδιαίτερα της ενέργειας, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό. Που θα υπάρξει άμεσα. Χωρίς αυτό, ό,τι τώρα δίνουμε, αύριο θα το μετανιώσουμε! Ή θα το πληρώσουμε

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1