23-10-2007

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.


Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν η Διοίκηση του ΟΣΕ και το Προεδρείο του Συνδέσμου Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας, ο κ. Γιώργος Σούρλας, που ανέλαβε την πρωτοβουλία της σύσκεψης, δήλωσε τα ακόλουθα για:

1. Την παράκαμψη της Νέας Ιωνίας:
«Προωθούνται οι διαδικασίες για τη μεταφορά των γραμμών από τη Νέα Ιωνία. Εντός του 2008 θα δημοπρατηθεί το έργο και μέσα στο 2009 θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά της γραμμής».

2. Τη Σιδηροδρομική σύνδεση με Αλμυρό:
« Προχωρούν οι μελέτες για επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ μέχρι τον Αλμυρό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εκκίνηση των δημοπρατήσεων του έργου θα γίνει το 2009, ενώ το έργο αυτό καθεαυτό θα ξεκινήσει το 2010 και θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3 χρόνια από την έναρξή του. Το κόστος των μελετών του έργου θα ανέλθει στα 2,5 εκατ. Ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του, το έργο θα κοστίσει 100 εκατ. Ευρώ».

3. Την Ηλεκτροκίνηση γραμμής Βόλου – Λάρισας:
«Η ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να συνδυαστεί με την ανακαίνιση της γραμμής η οποία θα ξεκινήσει το 2009 ενώ παράλληλα μέσα στο 2010 θα ξεκινήσει και η ηλεκτροκίνηση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί 2012. Οι πιστώσεις για το συγκεκριμένο έργο έχουν εξασφαλιστεί».

4. Τον Εμπορευματικό Σταθμό Ν. Ιωνίας:
«Λαμβάνονται ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα και γίνονται όλα τα απαιτούμενα έργα ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση της περιοχής».

5. Την Κατάργηση της Δ' Επιθεώρησης Βόλου:
«Ζήτησα να επανεξεταστεί το ζήτημα και να μην προχωρήσουν στην κατάργηση της Επιθεώρησης, η οποία βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην σύσκεψη, η λειτουργία της κρίνεται απαραίτητη τόσο για τους εργαζομένους όσο και για την αποδοτικότερη λειτουργία του Οργανισμού στην περιοχή αυτή».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1