21-6-2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΤΕ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας για την πορεία των έργων υποδομής του ΟΤΕ που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του Ν. Μαγνησίας, μετά την ενημέρωση που είχε από στελέχη του Οργανισμού κατά την επίσκεψή του στην Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ που λειτουργούσε στην παραλία του Βόλου. Συγκεκριμένα:

• Ευρυζωνική σύνδεση «γρήγορο internet»

• Δυνατότητα σύνδεσης νέων συνδρομητών.
- τέλος 2005: 500 συνδέσεις
- τέλος 2006: 6000 συνδέσεις
- Ιούνιος 2007: 12000 συνδέσεις
- τέλος 2007: 19200 συνδέσεις

Έτσι, πέραν των ήδη καλυπτόμενων περιοχών του Νομού, εξασφαλίζεται εντός του 2007, η δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες των κατοίκων και των επιχειρήσεων των περιοχών Κ. Νερών, Μηλίνας, Αφήσσου, Αερινού, Αχιλλείου, Νεοχωρίου, Αγ. Δημητρίου και Αγ. Ιωάννη Πηλίου.

• Προγραμματίζεται για το 2008 και η κάλυψη των περιοχών Πορταριάς, Μακρινίτσας, Τσαγκαράδας, Μουρεσίου, Προμυρίου, Δράκειας, Τρικερίου, Χόρτου, Πλατανιά που αποτελούσε και πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων. Προς τούτο σύντομα δημοπρατείται το έργο «Εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών Βόλου – Πορταριάς – Χανίων» καθώς και Ζαγοράς – Πουρίου συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

• Παράλληλα με τα παραπάνω έργα εγκαθίσταται εντός του έτους Ασύρματο Δίκτυο που θα συνδέσει το Βόλο με το Αν. Πήλιο. Αναβαθμίζεται έτσι το παλαιό Δίκτυο του ΟΤΕ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες.

• Στο Ν. Πήλιο ολοκληρώνεται η μελέτη εγκατάστασης οπτικών ινών Μηλίνας – Τρικερίου και υποβρύχια, ζεύξη Αγ. Κυριακή – Πηγάδι Πτελεού έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα ανέρθει στο ποσό του 1,5 εκ. ευρώ περίπου. Παράλληλα την τελευταία διετία εκτελέστηκαν ή εκτελούνται επεκτάσεις – υπογειώσεις Αστικών Δικτύων στο Βόλο, Αλόννησο, Σκιάθο, Χόρτο, Πουρί, Βελεστίνο, ΒΙΠΕ Βόλου κ.λ.π. που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μετά από την παραπάνω ενημέρωση ο κ. Σούρλας έκανε την παρακάτω δήλωση:

- Από τα στοιχεία που τα στελέχη του ΟΤΕ μου έθεσαν υπόψιν μου συνάγεται ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον Οργανισμό άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη αναβαθμίζονται συνεχώς. Και τούτο πρέπει να ομολογήσουμε ότι οφείλεται όχι μόνο στον εκσυγχρονισμό των υποδομών αλλά και στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Οργανισμού το οποίο, παρά τις ελλείψεις, ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στα καθήκοντά του.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1