19/11/2005

ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΛΙΑΠΗ ΣΤΟΝ Γ. ΣΟΥΡΛΑ

 

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την λειτουργία Πολ. Αεροδρομίου στη Λάρισα. Αυτό προκύπτει από γραπτή απάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα.

Το ερώτημα που έθεσε ο Γ. Σούρλας ήταν αν ανατέθηκε η εκπόνηση νέας μελέτης εκτός από εκείνης του 2002 με τίτλο «Μελέτη ζήτησης και Σχέδιο Ανάπτυξης Αερομεταφορών της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλίας και Πιερίας» και γενικότερα βάσει ποιον στοιχείων προκύπτει η αναγκαιότητα λειτουργίας στη Θεσσαλία και άλλου Πολιτικού Αεροδρομίου εκτός από αυτό της Νέας Αγχιάλου.

Ο κ. Λιάπης απάντησε:

«Η μελέτη με τίτλο "Μελέτη ζήτησης και Σχέδιο ανάπτυξης αερομεταφορών της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλίας και Πιερίας", τελεί ακόμη υπό εκπόνηση. Μετά την ολοκλήρωσή της, θα είναι δυνατός ο έλεγχος και η αξιολόγηση των συμπερασμάτων της καθώς, βεβαίως και η δημοσιοποίησή της».

«Σ΄ ότι αφορά την λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Λάρισα, σημειώνεται ότι τούτο αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της προαναφερόμενης Μελέτης.Επίσης, σύμφωνα με την σχετική εντολή μου, ήδη ο Μελετητής προχωρεί σε λεπτομερέστερη εμβάθυνση της Μελέτης στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών, που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τη ενδεχόμενη αξιοποίηση του αεροδρομίου της Λάρισας και για πτήσεις Πολιτικής Αεροπορίας».

Είναι προφανές από την απάντηση του Υπουργού ότι η λειτουργία Πολιτικού Αεροδρομίου στη Λάρισα δεν έχει αποφασιστεί και είναι αντικείμενο Μελέτης.

Ακόμη μελετάται η δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων σε ενδεχόμενη αξιοποίηση του Αεροδρομίου της Λάρισας και για πτήσεις Πολιτικής Αεροπορίας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1