25-2-2007

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

 2007-02-25-imerida-alkoolismos-1

2007-02-25-imerida-alkoolismos-2Στην έκταση του προβλήματος του αλκοολισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα αναφέρθηκε ο κ. Σούρλας με την ιδιότητα του ως Προέδρου του Αντιναρκωτικού Μετώπου , κηρύσσοντας την έναρξη στην Ημερίδα του ΑΜΕ που διοργάνωσε στο Βόλο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα τόνισε:
Στην Ευρώπη:
• Κατατάσσεται πρώτη σε κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο. Οι πολίτες της κάνουν χρήση ποσοστού 50% της παγκόσμιας κατανάλωσης.
• Οι αλκοολικοί ξεπερνούν τα 40 εκ. ενώ οι ηρωινομανείς ανέρχονται στα 5 εκ.
• Η κατάχρηση του αλκοόλ αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου μετά το κάπνισμα και την υπέρταση.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την Ελλάδα:
• Οι αλκοολικοί ανέρχονται σε 250.000 ( το 15% είναι παιδιά και το 35% γυναίκες )
• Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες (1.200.000) Έλληνες έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ.
• Το 40% των θανατηφόρων τροχαίων αποδίδονται στη χρήση αλκοόλ.

Όπως ο κ. Σούρλας ανέφερε, τις επιπτώσεις στην προσωπικότητα, την οικογένεια και ευρύτερα την κοινωνία εξαιτίας της κατάχρησης του αλκοόλ μπορεί να την διαπιστώσει ο καθένας. Παράλληλα όμως ο ίδιος ο πολίτης μπορεί να πάρει μέτρα για την προστασία του.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έγινε δεκτή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρόταση του για τη σύσταση Μονάδος Απεξάρτησης από το αλκοόλ στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Στη σύσκεψη μάλιστα που προηγήθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου και συμμετείχαν ο Διοικητής του Υγειονομικού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κόκκινος , ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ καθηγητής κ. Μπάλας και η Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κα Καρρά αποφασίσθηκε η προώθηση των διαδικασιών για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1