29/7/2009

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 1940-41


Στη πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα αναφέρθηκαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων κατά τη συζήτηση και ψήφιση συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για την κατασκευή στρατιωτικών νεκροταφείων στη Β. Ήπειρο.

Πρόκειται για την αποκατάσταση της μεγάλης εθνικής εκκρεμότητας για τους πρωταγωνιστές του Έπους του '40 – '41. Για τους 7.936 πεσόντες που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου για 69 χρόνια.

Με την κύρωση της συμφωνίας, που υπεγράφη το Φεβρουάριο από τις δύο χώρες, παρέχεται η δυνατότητα να κατασκευασθούν στρατιωτικά κοιμητήρια στα Στενά της Κλεισούρας και στους Βουλιαράτες καθώς και η αναζήτηση και ο ενταφιασμός των Ελλήνων πεσόντων.

Ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία του κ. Σούρλα έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Τασούλας μεταξύ άλλων, κατά την αγόρευσή του, τόνισε:

«Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας εξέδωσε ένα περίφημο βιβλίο και έγινε σημαιοφόρος αυτής της ηθικής υποχρεώσεώς μας να λύσουμε το θέμα των κοιμητηρίων, το βιβλίο "ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ '40 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ", τα έσοδα του οποίου τα διέθεσε για την κατασκευή του μνημείου υπέρ αυτών των πεσόντων ηρώων».

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση της Βουλής αφού άλλωστε αναφερόμαστε σε μια εποχή που βρήκαν την πλήρη έκφρασή τους τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φυλής μας σε δύσκολες στιγμές, όπως ομοψυχία, πατριωτισμός, αυτοθυσία και υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1