29/12/2011

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


Σε μια χρονική περίοδο που ο Ελληνικός λαός υποβάλλεται σε πρωτοφανείς θυσίες, τα κυκλώματα προμήθειας νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και το λαθρεμπόριο γενικώς καλπάζει.

Από επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι:

1. Το 2011 αυξήθηκαν οι παραβάσεις λαθραίας διακίνησης καυσίμων. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι από 12%, που ήταν την τελευταία πενταετία, το 2011 ανήλθαν σε 14%.

2. Διαπιστώθηκε ότι η λαθρεμπορία καυσίμων από 1.300.000 λίτρα, που ήταν κατά μέσο όρο το μήνα τα τελευταία πέντε χρόνια, το 2011 ανήλθε σε 3.000.000 λίτρα το μήνα, δηλαδή σχεδόν τριπλασιάστηκε.

Δυστυχώς ασύδοτα δρουν τα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, γιατί πέρα από τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων στελεχών των υπηρεσιών ελέγχου και δίωξης, είναι εμφανές ότι δεν είναι στις προτεραιότητες των εκάστοτε κυβερνόντων η πάταξή τους.

Φαίνεται ότι οι διαπλεκόμενοι διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς δράσης και πάρα πολλά χρήματα, αρκετά να εκμαυλίσουν μεγαλοσχήμονες αξιωματούχους και να υποχρεώσουν ακόμη και τους οικονομικούς εισαγγελείς σε παραίτηση. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από το γεγονός ότι, ενώ από πενταετίας και πλέον έχω δημοσιοποιήσει επίσημα στοιχεία αναλύσεων νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσφατα επιβεβαιώθηκαν και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δυστυχώς τα κυκλώματα συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα.

Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις για να καλυφθούν ανάγκες του προϋπολογισμού με ποσά τα οποία θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν από τη πάταξη της νοθείας και λαθρεμπορίας στα καύσιμα. Και μάλιστα όταν όλα αυτά συμβαίνουν από τους γνωστούς άγνωστους.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1