17-5-2011

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ»


Nα ανοίξει ο φάκελος για τη νοθεία των καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη λαθραία διακίνηση ζήτησε ο π. Αντιπρόεδρος της βουλής Γ. Σούρλας από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κατέθεσε στοιχεία που καταδεικνύουν τη νοθεία των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα οχήματα των ΕΔ της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας. Από χημικές αναλύσεις πετρελαίου στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκύπτει ότι αυτό είναι νοθευμένο: «πρόκειται για πετρέλαιο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, αποχρωματισμένο ακατάλληλο για κυκλοφορία στην εσωτερική αγορά». Βρέθηκε με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και 90-πλάσια περιεκτικότητα σε θείο. Προφανώς πρόκειται για ναυτιλιακό πετρέλαιο που είναι αδασμολόγητο και πωλείται με το 1/3 της τιμής του κανονικού πετρελαίου κίνησης.

Δυστυχώς επί δεκαετίες και παρά τις επίσημες καταθέσεις στοιχείων στην στρατιωτική, πολιτική και δικαστική ηγεσία δεν διεφάνη διάθεση για διερεύνηση του ζητήματος. Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις ορισμένων ότι δεν πρόκειται να χυθεί φως γιατί τα κυκλώματα που δρουν στη νοθεία στο Στρατό και τη διακίνηση των καυσίμων στην ελεύθερη αγορά αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής.

«Θέλω να πιστεύω», τόνισε ο Γ. Σούρλας, «ότι ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν οι διαπλεκόμενοι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, να τιμωρηθούν για τις επιπτώσεις των νοθευμένων καυσίμων στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στην εθνική ασφάλεια και στην οικονομία. Να απολογηθούν στον ελληνικό λαό οι υπεύθυνοι για την αδράνεια και την ολιγωρία τους ή για άλλες σκοπιμότητες όσοι είχαν την ευθύνη προμήθειας καυσίμων η οποία γίνεται ακόμα και σήμερα με διυπουργική απόφαση των Γ. Παπαδόπουλου ως υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Μακαρέζο ως υπουργό Συντονισμού και τον Ανδρουτσόπουλο ως υπουργό Οικονομικών. Εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί το οικονομικό ύψος της απάτης και επιβάλλεται να επιστραφούν τα χρήματα που καταχράστηκαν σε βάρος του ελληνικού λαού που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο Γ. Σούρλας επισήμανε ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών αφού τα ποσά που καταχρώνται υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα από τους μισθούς και τις συντάξεις».

Καταλήγοντας ο Γ. Σούρλας, ζήτησε από την Επιτροπή με τη συνδρομή εισαγγελέα, να πάρει δείγματα από δεξαμενές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων και να προβεί σε χημικές αναλύσεις, πράγμα που έκανε ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες ανεπίσημα, και προέκυψε ότι το πετρέλαιο περιέχει ακόμα και σήμερα θείο περιεκτικότητας 900 mg/Kgr αντί για 10 mg/Kgr που προβλέπει ο νόμος.

Τέλος, ο Γ. Σούρλας, ευχαριστώντας την επιτροπή για τη δυνατότητα της έκθεσης των απόψεών του προσωπικά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή, να ανοίξει τον φάκελο για τη νοθεία των καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη λαθραία διακίνηση.

 link go16x16 ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΑ: «Εθνικό και Οικονομικό έγκλημα τα νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις»

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1