27-9-2013

Ο Γ. Σούρλας για τη διαφάνεια στην Αυτοδιοίκηση:
«Οι επίορκοι δεν έχουν θέση στην κοινωνία που οικοδομούμε»


Μετά το πέρας της ημερίδας για την «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Γ. Σούρλας δήλωσε:

«Όπως προέκυψε από τη σημερινή συζήτηση με δεδομένη πλέον τη βούληση των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την συνδρομή των πολιτών, προχωρούμε στην εξυγίανση στο χώρο αυτό, το σημαντικό βάθρο της Δημοκρατίας.

Η πάταξη της διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεωκοπία προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη και η διαφάνεια και η νομιμότητα αποτελούν εγγυήσεις για την έξοδο από την κρίση και για την διασφάλιση ευοίωνων προοπτικών για τη χώρα.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που εκπονήσαμε για την πάταξη της Διαφθοράς εφαρμόζεται πλέον αταλάντευτα και αποφασιστικά.

Πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι οι επίορκοι, οι απατεώνες, οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος δεν έχουν καμία θέση πλέον στην κοινωνία που οικοδομούμε, με ηθικό υπόβαθρο, με πολίτες με ηθική συνείδηση και με αυστηρό κοινωνικό έλεγχο».

O κ. Σούρλας τόνισε ότι αντίστοιχες ημερίδες θα γίνουν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, για να υπάρξει μια συνολική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί και μια πιο συντονισμένη και αποτελεσματική προσπάθεια.

Στην ημερίδα μίλησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Μιχελάκης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, η Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, Αθηνών Γεώργιος Καμίνης και Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1